Goda egenskaper i flexibel PUR

Det finns många goda egenskaper med flexibel PUR (polyuretan). Det är ett ideellt material för möbler, speciellt de delar som kommer i fysisk kontakt med användaren. Exempel på dessa är sits, ryggstöd och handtag. Om man tillverkar dessa delar i flexibel PUR kommer de få en yta som är behaglig att ta på. Av den anledningen förknippas materialet oftast med hög komfort i samband med användning. 

Upplev hög komfort med flexibel PUR

Flexibel PUR ger en hög komfort för användaren och räknas därmed som ett beröringsvänligt material. Samtidigt är ytan så stark att materialet håller för dagligt slitage. Materialet är även lätt att rengöra och håller i temperaturer upp till 80º C.

Delarna som tillverkas i flexibel PUR, är ofta karaktäristiska för utformningen av den totala produkten. Därför är resultaten på dessa detaljer avgörande för helhetsintrycket.

Flexibel PUR är ett idealiskt material för redskap som används inom bland annat rehabilitering. Speciellt de delar som kommer i kontakt med användaren. Materialet är känt för att vara ett extremt slitstarkt och det kan användas som sulor på stödfötter i entreprenadmaskiner samt som dämpare i kylrum.

Kontakta oss för flexibel PUR

Kontakta oss för mer information om flexibel PUR.

Letar du efter ett effektivt material till isolering? Då ska du använda dig av Polyuretan.

Du kan läsa mer om PUR-isolering här.

Chairik - stol støbt i fleksibel polyurethan

Chairik, Engelbrechts


 • Referenser

  Polyuretaner finns runt omkring oss. De är en av de mest mångsidiga plastgrupperna.

   

  Hitta inspiration här.

   

  Puslepuden Matty - i fleksibelt PUR

  Matty the Changing Mat
  - in Flexible PUR

   

  undefined

   

  PUR for the rehab sector