Polyuretanskum

Polyuretanskum benämns ibland som skumgummi trots att det är en form av plast. Polyuretanskum, även kallat PUR-skum, är ett mjukt och fjädrande material som är perfekt för till exempel isolering, stoppningar och madrassering.

Polyuretanskum har sedan ca. 30 år tillbaka används för att bland annat isolera fastigheter och idag är det ett vanligt samt effektivt sätt att använda. Med PUR-skum löses bland annat problem med kalla golv, kalldrag och kalla ytterväggar.

Polyuretanskum

Genom att kombinera ett lätt material med stor styvhet kan vi framställa polyuretanskum. Med dessa egenskaper görs materialet idealiskt för till exempel isoleringsprodukter, skåp till elektronikindustrin, sjuk- och hälsovården samt till produkter som ställer krav på låg vikt. 

Vi på Tinby erbjuder ett brett sortiment av polyuretanskum. Beroende på tilltänkt användning, kan vi styra och anpassa polyuretanskummet vid tillverkning för att matcha behovet.

Kontakta oss för polyuretanskum

Vi hjälper dig med tillverkning av produkter gjorda av polyuretanskum. Du kan alltid vända dig till oss för att få specialtillverkade produkter eller rådgivning. Vi tar gärna fram en skräddarsydd lösning. Kontakta oss redan idag!