Nyheter

 • New Danish-developed technology to create circular solution for common type of plastic

  28. maj 2024

  PURfection, a groundbreaking collaboration between industry and research, will further Danish-developed technology for recycling polyurethane. Due to the durability and high performance, the plastic, polyurethane, is widely used in many different products, but after use, 95% end up being burned or landfilled. The Innovation Fund invests 12 million Danish kroner in the project.

  Läs mer
 • Tinby x Plastic Pavilion 2023

  14. juni 2023

  Tinby is a part of the Plastic Pavilion 2023 at UIA World Congress of Architect in Copenhagen. Alongside sister companies from SP Group, we are a part of shedding a light on the crucial and inevitable part plastic plays in building, creating, and shaping a sustainable future.

  Läs mer
 • EU REGLER 2020 ISOLERINGSMATERIAL OCH ENERGIFÖRLUST

  26. januari 2022

  För att möta de miljöutmaningar som världen står inför är det nödvändigt att minska energiförlusterna och därmed också förbättra isoleringen av nya såväl som befintliga byggnader. På Tinby tillverkar och levererar vi isolerskivor i Polyuretan (PUR) för byggindustrin, vilket minskar förlusten av energi i byggnader med tunnast möjliga isolering. Isolering med PUR bidrar till att förbättra byggnaders energieffektivitet och minska koldioxidutsläppen. År 2020 kommer EU att ha infört regler för nybyggda byggnader och ändringar av befintliga byggnader, vilket innebär att energiförlusterna måste minskas med 30 procent. Minskningen kan bland annat uppnås genom att isolera bättre och smartare i byggnaderna.

  Läs mer
 • MÖJLIGHETER MED POLYURETAN SOM KÄRNMATERIAL

  22. november 2021

  I detta nyhetsbrev har vi nöjet att få inspirera dig med information om det multifunktionella materialet polyuretan som till vardags ofta kallas PUR. Med modern teknik är det i dag möjligt att uppfylla en rad mycket olika krav med ett och samma material – här får du en inblick i några av möjligheterna. Har du och/eller ditt företag en eller flera bra idéer som ni gärna vill låta kontrollera, testa eller få rådgivning om i utvecklings- och/eller produktionssyfte? Kontakta i så fall bara vår försäljnings- och projektavdelning som mer än gärna bidrar med erfarenhet och know-how inom områdena produktoptimering, material och processer.

  Läs mer
 • Ny försäljnings- och marknadschef på Tinby A/S

  27. augusti 2020

  Från och med den 1 augusti 2020 är Erik Kaag ny försäljnings- och marknadschef på Tinby A/S.

  Läs mer
 • RePURpose – Tinby deltar i stora teknikprojekt för återvinning av PUR

  07. maj 2020

  Tinby samarbetar med företag och forskare för att ta fram en ny metod för återvinning av PUR – produkter och avfall som annars helt enkelt skulle hamna i deponi eller på en förbränningsanläggning. Den nya metoden ska bidra till att minska oljeförbrukningen och koldioxidutsläppen.

  Läs mer
 • Ny vd på Tinby

  04. maj 2020

  Från och med den 1 maj 2020 har Tinby A/S en ny vd, nämligen Michael Vinbech Therkelsen. Orsaken är att vår vd sedan många år, Torben Nielsen, har velat gå ned i tid inför sin pension inom en snar framtid.

  Läs mer
 • Tinby förvärvar verksamhet i Sverige

  05. mars 2020

  På Tinby har vi nu fullt upp med att friska upp våra svenskkunskaper. Från och med den 1 mars 2020 tar Tinby A/S över produktionsanläggning och lager på svenska Isotec i Mora AB 30 mil nordväst om Stockholm.

  Läs mer
 • Vill du lära dig mer om polyuretan och de andra lösningarna vi erbjuder?

  Vi har materialet, det tekniska kunnandet och tillverkningsanläggningarna.

  Kontakta Tinby för mer information om polyuretan och de lösningar vi erbjuder:


  Erik Kaag

  Försäljnings- och marknadschef

   

  undefined

   

  E-mail eka@tinby.dk
  + 45 42 33 01 87