PUR för isolering

undefined

Tinby, ett av norra Europas ledande plastföretag, har sedan 1972 arbetat med polyuretan, en härdplast som kan användas i en mängd olika produkter.

Polyuretan, som ofta förkortas PUR, är en plasttyp som har riktigt bra isoleringsegenskaper. PUR-isolering används därför i många typer av produkter samt exempelvis inom byggbranschen. 

PUR- isolering är en av kärnkompetenserna hos Tinby A/S, och eftersom projektledning och utveckling av specialanpassade kundlösningar också är en av våra styrkor börjar många isoleringsprodukter i PUR genom ett samarbete mellan Tinbys och kundens utvecklingsavdelningar.

Det låga och praktiska lambda-värdet i polyuretan på mindre än 0,028 W/mK gör att man sparar stora mängder energi vid användning av polyuretan i produkter där goda isoleringsegenskaper är en viktig parameter. Med PUR-isolering förbättrar man byggnadens energieffekt och minskar förlusten av värme och kyla, vilket på lång sikt kan reducera de extra CO2-utsläppen i världen.

 

PUR-isolering – upplev både kyl- och värmeisolering

 Vi har utvecklat PUR-isoleringsprodukter både på egen hand och tillsammans med andra företag.

Internt på Tinby har vi utvecklat egna isoleringskåpor för ventiler, armaturer och fjärrvärmeinstallationer. PUR-isoleringskåpor reducerar värmeförluster och förbättrar värmeekonomin avsevärt. 

PUR-isolering kan dessutom användas i fönsterprofiler och -lister. Eftersom polyuretan kan bearbetas som trä är den idealisk vid tillverkning av fönsterprofiler där reducering av energiförlust är en avgörande faktor.

kulde og varme isolerende PUR

 

 

 

 • Vill du lära dig mer om polyuretan och de andra lösningarna vi erbjuder?

  Vi har materialet, det tekniska kunnandet och tillverkningsanläggningarna.

  Kontakta Tinby för mer information om polyuretan och de lösningar vi erbjuder:

  Danne Svensson
  Försäljnings- och projektchef, Sverige

   

  undefined

  E-mail danne@tinby.se
  +46 70 554 59 39


  Erik Kaag

  Försäljnings- och marknadschef

   

  undefined

   

  E-mail eka@tinby.dk
  + 45 42 33 01 87


  Michael V. Therkelsen
  CEO

  undefined


  E-mail mvt@tinby.dk 
  Phone + 45 51 18 26 39