Nyheter

EU REGLER 2020 ISOLERINGSMATERIAL OCH ENERGIFÖRLUST

26. januari 2022

För att möta de miljöutmaningar som världen står inför är det nödvändigt att minska energiförlusterna och därmed också förbättra isoleringen av nya såväl som befintliga byggnader. På Tinby tillverkar och levererar vi isolerskivor i Polyuretan (PUR) för byggindustrin, vilket minskar förlusten av energi i byggnader med tunnast möjliga isolering. Isolering med PUR bidrar till att förbättra byggnaders energieffektivitet och minska koldioxidutsläppen.

År 2020 kommer EU att ha infört regler för nybyggda byggnader och ändringar av befintliga byggnader, vilket innebär att energiförlusterna måste minskas med 30 procent. Minskningen kan bland annat uppnås genom att isolera bättre och smartare i byggnaderna.

 

GOD ISOLERING MED TUNNA ISOLERSKIVOR

För att uppnå de nödvändiga höga isoleringskraven, antingen isolera med tjockare isolering än vad som ofta kan rymmas, eller så kan isoleringsskivor från Tinby användas. Tack vare Lambda-värdet i Tinbys isoleringsskivor blir isoeringen tunn och därför kan de användas där det finns dåligt med utrymme. Både vid nybyggnation och renovering av befintliga byggnader kan skivan bearbetas med ett enkelt verktyg och anpassas på plats.

Materialets långa hållbarhet och samma höga prestanda under byggnadens hela livslängd ger stora energibesparingar på lång sikt.

 

GENANVENDELIGE (PÅ 1999)

Isoleringsklaffarna är lätta att installera på nya såväl som befintliga anläggningar och utvecklades så att flänsbeslag kan bytas ut utan att skada den intilliggande isoleringen. Mantlar tolererar de flesta syror, attackeras inte av rot, svamp eller mögel, drar inte fukt och, till skillnad från våt mineralull, blir inte värmeledningande. Isoleringsklaffarna från Tinby kan därför användas igen.

 

ÅTERBETALNINGSTID

Om du isolerar med Tinbys polyuretanskum får du en återbetalningstid genom ny isolering av ventiler under 2 år.
Om du å andra sidan ersätter mineralull, EPP eller cellgummi får du en återbetalningsperiod på mindre än 5 år.

 

KONTAKTA

Vi har material, tekniskt kunnande och produktionsanläggningar. Kontakta Försäljnings- och projektchef, Sverige Danne Svensson för mer information: danne@tinby.se