Om Tinby

Tinby och PUR isolering

Vi är ett av Europas ledande plastföretag och har sedan 1972 arbetat med polyuretan, vilket är en härdplast som kan användas i en mängd olika produkter. Polyuretan har bland annat riktigt bra isoleringsegenskaper. PUR isolering används därför i många typer av produkter, som i till exempel byggbranschen. 

PUR- isolering är en av kärnkompetenserna hos oss och eftersom projektledning samt utveckling av specialanpassade kundlösningar också är en av våra styrkor, börjar många isoleringsprodukter i PUR genom ett samarbete mellan Tinbys samt kundens utvecklingsavdelningar.

PUR isolering för fasad, vägg och golv

PUR isolering har sedan länge använts för att isolera fasader, inner- och ytterväggar samt skalmurar.

Det låga och praktiska lambda-värdet i polyuretan på mindre än 0,028 W/mK gör att man sparar stora mängder energi vid användning av polyuretan i produkter där goda isoleringsegenskaper är en viktig parameter.

Med PUR isolering förbättrar man byggnadens energieffekt och minskar förlusten av värme och kyla, vilket på lång sikt kan reducera de extra CO2-utsläppen i världen. Vidare sänker man energikostnaderna i fastigheten med PUR isolering, vilket i sin tur leder till att mindre el behöver produceras för uppvärmningen. Dessutom är det hållbart och behöver inte bytas ut under lång tid.

Utveckling av PUR isolering

Vi har utvecklat PUR isoleringsprodukter både på egen hand och tillsammans med andra företag. Internt har vi utvecklat våra egna isoleringskåpor för ventiler, armaturer och fjärrvärmeinstallationer. PUR isoleringskåpor reducerar värmeförluster och förbättrar värmeekonomin avsevärt.

PUR isolering kan dessutom användas i fönsterprofiler och lister. Eftersom polyuretan kan bearbetas som trä, är den idealisk vid tillverkning av fönsterprofiler där reducering av energiförlust är en avgörande faktor.

Kontakta oss för PUR isolering

Har ni önskemål eller frågor angående PUR isolering. Tveka inte på att kontakta oss!

 

 • Vill du lära dig mer om polyuretan och de andra lösningarna vi erbjuder?

  Vi har materialet, det tekniska kunnandet och tillverkningsanläggningarna.

  Kontakta Tinby för mer information om polyuretan och de lösningar vi erbjuder:


  Erik Kaag

  Försäljnings- och marknadschef

   

  undefined

   

  E-mail eka@tinby.dk
  + 45 42 33 01 87