Nyheter

Tinby förvärvar verksamhet i Sverige

05. mars 2020

På Tinby har vi nu fullt upp med att friska upp våra svenskkunskaper. Från och med den 1 mars 2020 tar Tinby A/S över produktionsanläggning och lager på svenska Isotec i Mora AB 30 mil nordväst om Stockholm. Isotec i Mora AB har mer än 20 års erfarenhet av formgivning och efterbearbetning av detaljer i polyuretan och matchar därmed Tinbys kompetensområde. I samband med förvärvet – och i samförstånd med alla kunder – flyttas Isotecs produktion till Tinbys produktionsanläggningar i Danmark och Polen, varifrån leveranser till den svenska marknaden framöver kommer att ske. 

Tinby A/S har samtidigt bildat ett nytt dotterbolag vid namn Tinby AB vars uppgift blir att stå för försäljnings- och kundprojekt på den svenska marknaden för det kombinerade företagets målgrupper. 

Genom den nya konstellationen blir det möjligt för Tinby och Tinby AB att erbjuda en gemensam, fokuserad insats för att betjäna befintliga och nya kunder i Sverige. I kombination med Tinbys tekniska knowhow, erfarenhet, internationella setup och effektiva produktion är förhoppningen och förväntningen att nya Tinby AB kan bli en större och starkare aktör inom produktion och leverans av kvalitetslösningar inom polyuretan till den svenska marknaden. Detta stödjer också Tinbys ambition att bli en ledande aktör inom polyuretanlösningar för den skandinaviska marknaden. 

Med den nya setupen som kund hos Tinby och Tinby AB i Sverige får du:

 • gedigen kunskap och erfarenhet inom produktion av polyuretanlösningar
 • höga kvalitetsstandarder
 • ekonomiskt effektiva arbetsprocesser och konkurrenskraftig prissättning
 • försörjnings- och leveranstrygghet
 • stort fokus på utveckling, innovation och investeringar i teknik

Isotec AB's direktör Danne Svensson och företagets övriga anställda kommer att fortsätta att betjäna nya och befintliga kunder i Sverige genom Tinby AB.

 • Would you like to learn more about polyurethane and the other solutions we offer?

  We have the material, the technical know-how and the manufacturing facilities. Contact Tinby for further information about polyurethane and the solutions we offer:

  Erik Kaag
  Sales & Marketing Manager

  undefined

  E-mail eka@tinby.dk 

  Phone + 45 42330187